Руска баница със зеле и кашкавал
Руски зелник с варени яйца.
Необходими продукти:
- 500 г зеле
- 6 яйца
- 500 мл мляко
- 200 мл кефир
- 100 г студено масло + малко за намасляване на тавата
- 50-80 г кашкавал
- сол на вкус
- 2/3 ч.л. сода
- брашно - колкото поеме (около 200-300 г)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете зелето на полумесеци и го сварете в млякото. След това прецедете през гевгир без да натискате или отцеждате стриктно.
2. Сварете 3 от яйцата, наситнете ги и ги смесете със зелето. Посолете на вкус и разбъркайте. Това е вашата плънка.
3. Разбийте другите три яйца и добавете в тях кефира и солта.
4. Смесете около 200 г брашно със содата и добавете в сместа с яйцата . Разбъркайте. Трябва да се получи тесто с консистенцията на гъсто кексово - да може да се излива, но да не е течно. Рендосайте в него студеното масло на едро ренде. Важно е да остане на влакна.
5. Намаслете правоъгълна тава, излейте половината (на око) тесто и заравнете с шпатула. След това внимателно разпределете плънката отгоре. Пак заравнете и залейте с останалото тесто. Заравнете финално.
6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. Идеята е да видите златна коричка.
7. Поръсете рендосания кашкавал и запечете за още 2-3 минути докато се разтопи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ