Лесна и дърза домашна баница без месене
Тутманик без месене с масло и сирене.
Когато се заговори за баница, се сещаме за онзи специфичен аромат, дошъл от наредени фини кори с плънка от яйце и сирене между тях. Но вместо да редите и налагате, има още по-лесен вариант да сготвите любимата семейна закуска - като забъркате тутманик. Ако сте ентусиасти, можете да използвате алтернативни брашна и така ще сте сигурни, че вашата тестена закуска е по-полезна и без добавки, каквито за съжаление има и в корите за баница. Ето как я прави Миро в канала Готвене за начинаещи.
В купа се разбиват 3 яйца, а в 250 мл кисело мляко се погасява 1 ч.л. сода. Отделно се разтапят 70-80 г масло. Към яйцата се добавя киселото мляко със содата, 230 г пресято брашно и маслото (можете да използвате и олио вместо него) и се разбърква. Натрошава се сирене и се бърка тново. Получената бърканица се изсипва в добре намаслена тава и се пече в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса за 25 минути. След това е готова за хапване - бързо и лесно, пък и много засищащо ястие. Гледайте видеото как точно се прави.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ