Домашни гюзлемета с кашкавал и масло
Печени мекици с моцарела.
Необходими продукти:
- 200 мл вода
- 20 мл олио
- 1 ч.л. сол
- 320 г брашно
- 50 мл масло
- 250 г моцарела за пици, кашкавал или жълто сирене по избор
Начин на приготвяне:
1. Изсипете водата със стайна температура в купа. Добавете солта и разбъркайте. Налейте олиото.
2. Пресейте брашното при течните съставки и замесете еластично нелепнещо тесто.
3. Разделете тестото на 10 части и оформете всяка на топка.
4. Разтопете маслото и рендосайте избраното от вас жълто сирене.
5. Разточете една топка на тънка кора, намажете с масло, прегънете краищата навътре, за да се получи правоъгълник, поръсете с рендосан кашкавал и прегънете отново.
6. Печете в леко намаслен тиган с незалепващо покритие за по 3-5 минути от страна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ