Домашни чебуреки с кайма и лук
Руски тънки мекици с плънка от кайма.
Необходими продукти:
- 600 г брашно + още за премесването
- 1 ч.л. сол
- 60 мл олио
- 400 мл вряла вода
- 200 г лук
- 1 ч.л. сол
- 450 г кайма
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 150 мл вода
- магданоз по желание
- 500 мл олио за готвене
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното в купа, добавете 1 ч.л. сол и разбъркайте. Оформете кладенче, налейте вътре олиото и водата и с вилица разбъркайте докато съставките се смесят.
2. Прехвърлете на набрашнен плот и продължете да месите докато се оформи еластично и нелепнещо гладко тесто. Замесете на топка и приберете в найлонов плик на стайна температура за 30 минути.
3. Лука обелете и рендосайте в купа. Настискайте с 1 ч.л. сол, добавете каймата и наситнени листа магданоз по желание и замесете. Залейте със 150 мл топла вода и премесете.
4. Тестото извадете от плика, премесете на набрашнен плот, оформете на фитил и разделете на 3 топки. Всяка от тях разточете на кора с дебелина около 1 см. С отвора на големи чаши или с голям ринг изрежете кръгове.
5. Слагайте от плънката в едната половина на кръга, захлупвайте с другата и прещипвайте краищата с обратното на вилица. Работете така до изчерпване на количествата плънка и тесто.
6. Сгорещете богато количество олио в тиган. Слагайте по 2-3 пирожки и пържете по 2 минути от страна на умерен огън (170-180 градуса). Трябва да се получи хрупкава златиска коричка.
7. Вадете с решетъчна лъжица в чиния застлана с домакинска хартия или салфетка. Поднесете докато са топли.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ