Домашна мелба с праскови и босилек
Домашен десерт със сладолед и плодов крем.
Бон Апети
Излъчен на 03.08.2016
Красива мелба за търпеливи готвачи се разкрива в днешната рецепта, където първо правим сладолед със сметана и жълтъци, в който се добавя босилек и кора от лайм. И докато сладоледената смес се кристализира в хладилника, наблягаме на останалата част от табиетата в две стъпки. Едната е приготвяне на карамелизирани праскови с масло, а втората - на малинова сметана. Накрая поднасяме десерта на пластове в стъклена чаша, започвайки с малиновия сос, в който потапяме карамелизираната праскова, следва топка босилеков сладолед и на финала една малинка за украса. По желание можете да опитате рецептата като замените босилека с мента, а малините с ягоди.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ