Хрупкави ябълки с ванилов сладолед
Средно | Порции 4
| Видяна: 2897
Ябълки с канела и ванилов сладолед.
Необходими продукти:
- 4 ябълки сорт Фуджи, (или други ябълки по избор) обелени и нарязани
- лимонов сок
- 2 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.ч. захар
- канела на прах
- 1 бучка масло, размекнато
- 4 топки ванилов сладолед
Начин на приготвяне:
1. Сложете резените ябълки в намаслена формичка за пай и ги поръсете леко с лимонов сок (така няма да покафенеят). Добавете малко вода в тавичката, за да се задушат ябълките.
2. В отделна купа смесете брашното, захарта и канелата. Разбъркайте резените масло докато се получи консистенцията на пясък на бучки. С тази смес поръсете ябълките.
3. Печете на 170ºС за 30 мин., докато ябълките омекнат, а топингът е станал хрупкав и покафенял.
Поднесете в отделни купички с ванилов сладолед отгоре.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ