Сладолед с кафе и шоколад
Леден десерт с шоколадови късчета, мляко, ванилия и капучино.
Необходими продукти:
- 1/3 ч.ч. захар
- 1 с.л. какао на прах
- 2 с.л. разтворимо кафе на гранули
- 2 ч.ч. мляко
- 1 ч.л. царевично нишесте
- 1 1/2 ч.л. ванилия
- 56 г горчиво-сладък шоколад (фино нарязан)
Начин на приготвяне:
1. Напълнете голяма купа с ледено-студена вода.
2. Разбъркайте 1/4 от млякото с царевичното нишесте в чаша и оставете да престои докато разбивате захарта, какаото и останалото мляко в тенджерка на умерен огън. Оставете да заври, като не спирате да разбърквате и добавете кафето.
3. Добавете разтвореното царевично нишесте в тенджерата и оставете отново да заври. Веднага свалете от огъня.
4. Разбъркайте сместа и добавете ванилията и половината шоколад, без да спирате да бъркате.
5. Сложете тенджерата в купата със студена вода и разбийте енергично крема. Сложете в контейнер и в хладилника за цяла нощ.
6. На следващия ден сложете в машината за сладолед според инструкциите. Добавете останалия шоколад около 5 мин. преди сместа да се е втвърдила.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ