Домашен дюнер с гъби и бекон
Ордьовър или основно с лаваш или арабска питка, пълнени с месо, майонеза, гъби, кашкавал и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 250 грама наденица или бекон
- 500 грама гъби
- 250 мл майонеза
- 150 грама кашкавал
- 1 краставица
- олио за пържене
- 1-2 домата
- няколко листа зелена салата
- питки лаваш, които можете да замените с арабски хлебчета
Начин на приготвяне:
1. Нарежете гъбите и ги запържете в малко растителна мазнина.
2. Краставицата рендосайте на едро ренде, месото нарежете на ситни кубчета, смесете двете съставки, добавете майонезата и разбъркайте.
3. Подредете питките лаваш или арабските питки разгърнати на плот. Във всяка сложете част от запържените гъби, върху тях рендосайте сирене, а отгоре намажете с майонезената смес.
4. Накрая добавете по няколко резена домат и листа зелена салата и завийте.
5. Ако искате да използвате тази храна за ордьовър, а не за основно, разрежете по ширина с наклон лаваша или питката на няколко парчета така, че да се образуват парти хапки. Можете да забодете и клечка за зъби през тях.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ