Дюнер за обяд от лаваш с месо и зеленчуци
Домашен пилешки дюнер, който се приготвя изключително бързо.
Необходими продукти:
- 300 грама пилешко филе или колбас по избор
- 1 лаваш или голяма арабска питка
- 1-2 скилидки чесън
- 100 грама зеле (по-добре става с китайско)
- други зеленчуци по избор
- сос по желание - майонеза, горчица, кетчуп, барбекю, чили
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ленти месото и го пекнете на сух тиган за няколко минути колкото да хване коричка по крайщата.
2. Смачкайте чесъна и го сипете в тигана при месото. Разбъркайте, за да се овкуси.
3. Нарежете зелето и други зеленчуци по желание на тънки лентички.
4. Намажете арабската питка или лаваша със сос по желание и сложете в диаметрална линия в средата месото, а след това и зеленчуците. Завийте на руло.
5. Хапнете набързо и с вече утолен глад сте готови за действие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ