Джамбалая с пилешко и наденица
Лесна джамбалая с месо и ориз.
Необходими продукти:
- 350 г обезкостени пилешки гърди, без кожата, нарязани на хапки
- 350 г наденица, нарязана на хапки
- 1 глава бял или жълт лук, нарязан на кубчета
- 2 ч.ч. дългозърнест ориз
- счукан чесън на вкус
- подправка „Кейджън” на вкус (направете си я като смесите много лют червен пипер, черен пипер, бял пипер, червен пипер, сол, мащерка, магданоз, риган, лук и чесън на прах)
- 2-3 с.л. зехтин Еxtra virgin или зеленчуково олио
- 3 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
1. Покрийте дъното на сгорещен тиган с олио.
2. Запържете наденичката и заделете.
3. Запържете пилешкото и заделете.
4. Добавете нарязания лук, 2 ч.ч. ориз и чесън в тиганчето, като разбърквате тази смес непрекъснато, докато оризът покафенее, но без да прегаря. Необходими са поне 20 мин.
5. Когато е готово, добавете пилешкото и наденицата в тигана, като разбъркате до обединяване на всички продукти.
6. Добавете вода и разбъркайте, преди да добавите подправката "Кейджън" на вкус.
7. След като добавите тази подправка, разбъркайте отново сместа и оставете да заври. Когато кипне джамбалаята, намалете огъня до слаб и покрийте с капак за около 15 мин.
8. Свалете капака и отново разбъркайте, така че оризът да не залепне за дъното и овкусете, ако е необходимо. Покрийте отново и изчакайте още 15 мин.
9. След 15 мин. свалете от котлона и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ