Регистрация

Гювеч със свинско, грах, картофи и моркови

Гювеч със свинско, грах, картофи и моркови
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 5430

Зимен гювеч с месо, зеленчуци и запръжка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи сочни свински пържоли
  • 150 грама лук
  • 100 грама моркови
  • 1 сладка чушка
  • 10 кисели краставички
  • 200 грама картофи
  • 200 грама грах от консерва - отцеден
  • сол и черен пипер на вкус
  • растителна мазнина
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно лука и го запържете в малко растителна мазнина. Настържете на ренде морковите и ги прибавете към лука в тигана и пържете още няколко минути.

2. Нарежете месото на големи кубчета, а краставичките, картофите и чушката - на малки кубчета.

3. Вземете гювеч и в него редете - най-отдолу месото, след него половината картофи, после чушката, краставичките, грахта, останалите картофи и накрая запръжката от лук и моркови.

4. В малко количество вода (около 100 мл) разтворете солта и добавете черния пипер. Излейте върху гювеча и печете за 1.30 часа под капак във фурна.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта