Хашлама - месен гювеч с домати, чушки и лук
Агнешко с чушки, домати и лук на бавен огън.
Необходими продукти:
- 800 г домати
- 500 г лук
- 500 г чушки
- 5 скилидки чесън
- 30 г пресен кориандър или магданоз
- 20 г листа копър
- 20 г магданозени листа (или общо 50 грама, ако нямате пресен кориандър)
- 1 кг месо - телешко, свинско или агнешко
- сол
- 10 зърна черен пипер
- 1 люта чушка
- 1 с.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. черен пипер на прах
- 4 дафинови листа
Начин на приготвяне:
1. Доматите поставете в голям съд и залейте с вряла вода. Оставете така.
2. Нарежете лука на шайби, чушките - на парчета, чесъна наситнете, както и листата магданоз, кориандър и копър. Месото нарежете на едри хапки. Чак след това извадете доматите от водата, обелете и нарежете на четвъртини.
3. Вземете голяма тенджера. Започва реденето. На дъното се слагат резени домати плътно. Посоляват се и отгоре се слагат шайби лук (около половината от общото количество). После е ред на половината месо. Отгоре се редят чушки и пак се посолява. Поръсват се зърната черен пипер, слага се в средата цяла люта чушка, поръсва се с червен и черен пипер, част от наситнения чесън и още шайби лук.
4. Отгоре се слага другата половина месо, посолява се, поръсва се с копър, магданоз и кориандър, добавят се дафиновите листа, останалите лук, чушки и чесън. Поръсва се със сол и червен пипер и се оставя под капак на слаб огън за два часа.
5. След готовност, докато е още топло, се разпределя в порции и се поръсва с пресни листа копър и магданоз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ