Гювеч с есетра
Есетра със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 есетра, почистена, без кожата и костите
- 1/2 резене, нарязано
- 1 морков, обелен и нарязан
- 1 глава лук, нарязан на кубчета
- 1 с. л. масло
- 2 с. л. копър
- 4 с. л. каперси
- 3/5 ч. ч. бульон
- 2 с. л. едрозърнеста горчица
- 2 с. л. "обикновена" горчица
- 2 с. л. балсамов оцет
Начин на приготвяне:
1. Нарежете наполовина всяко филе, по дължина и широчина, така че да се получат 8 парчета риба.
2. Загрейте масло в тигана и изпържете лука.
3. Поръсете с копър и лук всяко парче риба и подредете каперсите в единия край. Завийте на руло, като започнете именно от този край. Готовото рулце забодете с щипка за риба, за да не се разпадне.
4. В гювеч подредете върху всяко рибено руло моркова и резенето.
5. Направете сос като смесите последните четири необходими продукта и го сипете върху рулцата.
6. Затворете гювеча и печете около 20 мин. в предварително загрята фурна (170°C).
Източник:www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ