Задушено по молдовски
Гювечета с наденица, пилешко, телешко и яйца.
Необходими продукти:
- 4 домашни свински наденички или друга наденица по избор
- 4 пушени наденички
- 400 г общо телешко и пилешко месо
- 2 глави лук
- 8 скилидки чесън
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
1. Нарежете всички необходими продукти на малки парчета.
2. Изпържете отделно продуктите - наденичките изцяло, а месото на 80-90%.
3. Междувременно пригответе традиционния качамак от царевично брашно и вода. Ако го предпочитате горещ, го пригответе по-късно.
4. Запържете лука (може да използвате мазнината от наденичките) до готовност и добавете сол, пипер, доматен сос, вода и накрая запържените преди това продукти. Сосът трябва да покрива изцяло продуктите. Варете на слаб огън около 10 мин.
5. При сервиране, сложете от полентата в чиния, след това задушеното и накрая сложете изпържено в мазнината от наденичките яйце.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ