Печена риба с майонеза и чеснови спагети
Печена риба с майонеза и чеснови спагети.
Необходими продукти:
За рибата:
- 1 филе бяла риба
- 2 с. л. майонеза (за предпочитане японска)
- 1 с. л. френска горчица
- оризов оцет
- фурикаке (японска подправка с вкус на сушени водорасли) или шепа сушени водорасли
- сол
- пипер
За спагетите:
- шепа китайски спагети с яйце
- 3 скилидки счукан чесън
- 1 с. л. масло
- рибен сос
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
На рибата:
1. Загрейте предварително фурната на 220ºС. Постелете лист пергаментова хартия в тавичка за печене. Сложете рибата от едната страна на хартията.
2. Смесете майонеза, горчица и малко оризов оцет в купа. Намажете равномерно върху рибата. Поръсете леко с фурикаке. Добавете няколко щипки сол и пипер.
3. Завийте рибата с другата част на хартията. Сложете във фурна за 10-14 мин. Готова е когато при пробиване с вилица се отделя на парченца.
На спагетите:
1. Сварете китайските спагети с яйце според упътването на опаковката. В незалепващ тиган разтопете маслото на средно силен огън. Сложете чесъна и оставете да се запържи няколко секунди. Прибавете спагетите и покрийте равномерно със сместа с чесън и масло. Изсипете белтък и продължете да бъркате спагетите докато се сварят. След това добавете рибения сос и разбъркайте още веднъж.
2. Сервирайте спагетите и рибата веднага. Поднесете с изстудено саке.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ