Регистрация

Гъби с галета, домати и моцарела

Гъби с галета, домати и моцарела
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2810

Чери доматки с гъби и сирене оформят прекрасно ястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За галетата (ако я приготвяте сами):

  • 2 големи филии хляб, нарязани на кубчета от по 2 см.
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. суха мащерка (по желание)
  • сол и черен пипер

За печените домати:

  • 500 г мини розови доматчета, разрязани на половинки
  • 1 с. л. зехтин
  • сол и черен пипер

За гъбите:

  • 4 гъби, почистени с влажна кърпа и пънчетата премахнати (не се накисват във вода)
  • 2 ½ с. л. масло
  • 4 с. л. галета
  • 2 с. л. нарязан магданоз или босилек
  • 2 с. л. лъжици сметана
  • сол и черен пипер
  • зехтин (за наръсване)
  • 110 г прясна моцарела (или друго сирене, което обичате)

Начин на приготвяне:

На Галетата:

1. Загрейте фурната на 190 С.

2. В купа смесете хлебните кубчета, зехтина, мащерката, солта и пипера и разбъркайте, за да се овкусят хапките равномерно.

3. Покрийте с фолио дъното на тавичка, наредете отгоре хапките и ги запечете за по 5 минути от всяка страна, като ги обръщате, за да се изпекат равномерно и до златисто отвсякъде.

4. Извадете ги от фурната да се охладят.

5. Когато изстинат, пуснете ги в кухненския робот или пасирайте с пасатора или пък ги натрошете в торбичка с чука от хаванчето или чук за пържоли.

На печените домати:

1. Запечете доматите в тавичка, покрита с фолио на загрята на 190 С фурна за 25-30 минути, обърнете ги по средата на печенето и ги извадете когато са готови да се охладят.

На гъбите:

1. Разтопете маслото в тиган на средно силен огън, добавете галетата и магданоза (или босилека) и овкусете със сол и черен пипер.

2. Свалете от огъня и добавете сметаната. Разбъркайте леко, за да се смесят.

3. Сложете шапките на гъбките в чиния и ги наръсете със зехтин. Разпределете отгоре галетената смес.

4. Печете за 20 минути на 190 С, след което добавете моцарелата (или любимото си сирене/ кашкавал) и печете още 5-10 минути докато сиренето/кашкавала се разтопи и гъбката е сготвена добре.

5. Извадете от фурната и сервирайте с доматите като гарнитура (или отгоре). Можете да гарнирате ястието и с печени кедрови ядки и натрошено козе сирене.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.10 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 5
  2. 900
  3. боб
  4. кайма
  5. A>
  6. агнешки
  7. бон
  8. !
  9. 230
  10. кум

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта