Вегетарианска гиоза
Вкусни мексикански постни сармички с ямс.
Необходими продукти:
- 500 г ямс (мексикански сладък картоф, но ако не намерите, използвайте обикновени сладки картофи) - обелен, нарязан и сварен
- 250 г нишесте от тапиока
За пълнежа:
- 1 корен хикама (мексиканско бобово растение - ако не намерите, пропуснете го) - нарязан на пръчици
- 2 моркова (нарязани на пръчици)
- 115 гр зелен боб (нарязан на пръчици)
- сол
- вода
- чесън
- олио
- пържен шалот за украсата
За соса:
- 115 гр зелено чили
- 4 глави шалот
- 4 скилидки чесън
- вода
- соев сос
- захар
Начин на приготвяне:
1. Сварете корена хикама, моркова и зеления боб докато омекнат и заделете.
2. Сотирайте чесъна в олио и добавете всички зеленчуци.
3. Разбъркайте добре, добавете малко вода и сол.
4. На дъното не трябва да има много вода.
5. Сварете ямса, смачкайте го докато е горещ и добавете нишестето от тапиока.
6. Направете малка топка от тестото и оформете на пакетче. Напълнете със зеленчуци и увийте. Направете такива топки от цялото тесто.
7. Сварете на пара.
8. След като се свари, поръсете със зеленчуково олио, сложете в чиния за сервиране и поръсете с пържен шалот.
9. Може да добавите чили сос - в кухнениски робот смесете чили, чесън и шалот.
10. Смесете чилито със захарта, соевия сос и водата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ