Регистрация

Постна гъбена супа с ечемик и картофи

Постна гъбена супа с ечемик и картофи
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1140

Зеленчукова супа с гъби, картофи и перлен ечемик.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 200 г лук
  • 600 г гъби
  • 1 голям или 2 по-малки моркова
  • 100 г перлен ечемик
  • 400 г картофи
  • 1 с.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 3 дафинови листа
  • клонка розмарин, ако имате
  • 1,8 л зеленчуков бульон или вода
  • 2 с.л. брашно + 3 с.л. вода

Начин на приготвяне:

1. Започнете с почистване и нарязване на продуктите. Първо гъбите нарежете на шайби, след това наситнете лука и моркова, а на финала измийте ечемика в цедка и обелете и нарежете на хапки картофите.

2. Сгорещете растителната мазнина в тенджера, запържете на умерен огън лука за 2-3 минути, добавете морковите и гответе още 2 минути. Следва да прибавите гъбите, сол и пипер, картофите и ечемика. Разбъркайте добре.

3. Добавете розмарина и залейте с бульон или вода. Пуснете дафиновите листа отгоре. Ичакайте да кипне, захлупете с капак, нагласете температурата на слаба към умерена и варете 1 час.

4. Разбъркайте брашното с водата и налейте на тънка струйка при непрестанно мешане в супата. Уверете се, че няма бучки. С щипки извадете дафиновите листа и розмарина. Похлупете и гответе още 10 минути на същата температура.

5. Махнете от огъня и поднесете по желание с поръска от пресни листенца копър. Ако не държите супата да е постна, можете да сервирате с лъжичка заквасена сметана.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта