Гъбен бульон с кнедли от грис
Гъбена супа с грис и масло.
Необходими продукти:
- 1 литър гъбен бульон или инстантна гъбена супа на прах
За кнедлите:
- 30 грама масло
- 1 яйце
- 100 г грис
- щипка сол
- индийско орехче на вкус
Начин на приготвяне:
1. Замесете тесто от гриста, яйцето, размекнатото масло, солта и индийското орехче и оставете настрани за 15 минути докато гриста набъбне.
2. Кипнете гъбения бульон или супата и щом заври, с помощта на две намокрени в студена вода лъжици оформете кнедлите. С едната гребнете от твърдата смес така, че да се напълни на 2/3, а с другата оберете съдържанието на първата и внимателно го поставете в супата.
3. Така оформените кнедли оставете да къкрят с гъбения бульон за 10 минути. След това сервирайте като можете да гарнирате със сметана и наситнени билки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ