Регистрация

Гъбен бульон с кнедли от грис

Гъбен бульон с кнедли от грис
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2511

Гъбена супа с грис и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 литър гъбен бульон или инстантна гъбена супа на прах

За кнедлите:

  • 30 грама масло
  • 1 яйце
  • 100 г грис
  • щипка сол
  • индийско орехче на вкус

Начин на приготвяне:

1. Замесете тесто от гриста, яйцето, размекнатото масло, солта и индийското орехче и оставете настрани за 15 минути докато гриста набъбне.

2. Кипнете гъбения бульон или супата и щом заври, с помощта на две намокрени в студена вода лъжици оформете кнедлите. С едната гребнете от твърдата смес така, че да се напълни на 2/3, а с другата оберете съдържанието на първата и внимателно го поставете в супата.

3. Така оформените кнедли оставете да къкрят с гъбения бульон за 10 минути. След това сервирайте като можете да гарнирате със сметана и наситнени билки.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта