Постна гъбена яхния със зеленчуци
Вегетарианска яхния с печурки, картофи и моркови.
Необходими продукти:
- 1 среден морков
- 1 среден картоф
- 1 килограм печурки
- 1 скилидка чесън
- 1 малка глава лук
- 50 грама масло (или растителна мазнина, ако постите)
- 1 чаена лъжица мащерка
- 1 супена лъжица брашно
- 300 грама вода
- 6-7 зърна черен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите и ги нарежете на парчета. Нарежете на ситно лука и морковите, а картофите на по-едри парченца. Задушете с масло (или зехтин/олио) гъбите, докато отпуснат водата си. Когато това се случи, добавете лъжицата брашно и бъркайте непрекъснато, за да не загори. Нужни са 2-3 мин. за да се сготви брашното а след това добавете водата и зеленчуците. Прибавете зърната черен пипер и сол на вкус. С всички продукти нека яхнията да покъкри докато зеленчуците се сготвят. На изключен котлон добавете мащерката и чесъна, разбъркайте и яхнията е готова.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ