Гъста и питателна гъбена супа
Веганска чорба с гъби и лук.
Необходими продукти:
- около 500 г гъби (може култивирани печурки)
- 1 глава бял лук
- 30-40 г масло или маргарин, ако искате да е веганска
- 1 кубче говежди или зеленчуков бульон
- 1 с.л. брашно
- сол и черен пипер на вкус
- 50 мл прясно мляко (по желание)
Тайни съставки: няколко щипки червен пипер и няколко щипки копър
Начин на приготвяне:
1. Нарежете гъбите и лука. Запазете няколко резена гъби, за да украсите супата.
2. Запържете гъбите и лука в масло за няколко минути, докато омекнат и гъбите започнат да изпускат соковете и аромата си.
3. Поръсете с червения пипер и копъра и разбъркайте.
4. Пасирайте сместа в блендер, докато стане гладка.
5. Върнете я обратно в тенджерата. Смесете кубчето бульон с брашното и ги добавете към супата. Така тя ще се сгъсти.
6. Добавете прясно мляко, ако искате супата да е по-рядка.
7. Подправете със сол и черен пипер.
8. Сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ