Лесна гъбена супа
Лесна за пригитвяне супа от гъби.
Необходими продукти:
- 300 г обикновени гъби манатарки
- 200 мл разбита сметана (поне 30% масленост)
- пресен магданоз
- прясна майорана
- чист зехтин
- царевично брашно
- сол
- бял пипер
- вода
Начин на приготвяне:
1. Измийте и нарежете всички гъби
2. Загрейте малко зехтин в тигана.
3. Добавете прясно нарязаната майорана и оставете да цвърчи няколко секунди (докато е още зелена)
4. Добавете гъбите и ги оставете да се пържат докато покафенеят. Сложете малко сол и пипер.
5. Сложете малко вода (да покрие гъбите) и оставете да заври. Ако искате, вместо вода сипете бульон от някакво месо.
6. Постепенно добавете сметаната, като бъркате непрекъснато.
7. Оставете да къкри на ниска температура за 10 минути.
8. За повече гъстота, смесете в купа 4 с.л. студена вода и 1 с.л. царевично брашно. Добавете ги в супата и разбъркайте добре. Оставете да къкри на ниска температура за още няколко минути или докато получите гъстотата, която искате.
9. Нарежете магданоза и добавете към супата.
Готово!
Количествата и времето са ориентировъчни, може да има нужда да добавите още течност или да оставите да ври повече време.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ