Регистрация

Гарнитура от задушено прясно зеле

Гарнитура от задушено прясно зеле
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 734

Зеле на тиган с моркови и лук - леко зеленчуково основно или пък гарнитура за мазни меса.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г прясно зеле
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 4 с.л. олио
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 1 ч.л. сух кориандър
  • 2 с.л. доматен концентрат + 100 мл вода или 120 мл доматен сос (гъст)
  • 1 ч.л. сол
  • 3 дафинови листа

Начин на приготвяне:

1. Зелето нарежете на лентички, лука - на кубчета, а моркова рендосайте.

2. Сгорещете на умерен огън олиото в голям тиган и гответе в него лука 4 минути. Добавете моркова и гответе още 4 минути при периодично мешане.

3. Внимателно прибавете зелето и разбърквайте нежно докато леко намали обема си. Поръсете с черния пипер, мащерката и кориандъра и мешайте няколко минути.

4. Ако доматеният сос е прекалено гъст, разредете го с до 100 мл вода и разбъркайте. Залейте зелето и поръсете солта. Размешвайте докато се разпределят хубаво.

5. Пуснете дафиновите листа върху ястието, сложете капак и оставете да се задушава 15 минути.

6. Махнете от огъня и разпределете в индивидуални порции. Ако сте на диета или постите, можете да хапвате и за основно.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта