Вълшебни кексчета
Магически чашки доказват, че сте наистина виртуозен сладкар.
Необходими продукти:
- 115 г масло
- 115 г пудра захар
- 2 яйца
- 115 г самонабухващо брашно
За крема:
- Много шоколадови пръчици, захаросани череши, захарни цветчета, желирани бонбони или каквото предпочитате
- 200 г пудра захар
- 2 с.л. топла вода
- няколко капки оцветител за храна (по избор)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната предварително на 190ºC
2. Смесете маслото и пудрата захар в голяма купа, докато стане на блед и пухкав крем.
3. Постепенно разбийте вътре яйцата
4. Добавете брашното лъжица по лъжица
5. Изсипете сместа с лъжица в книжни чашки, поставени в тава за печене
6. Печете 20ина минути и оставете да изстине
За глазурата:
1. Пресейте пудрата захар в купа
2. Долейте толкова вода, колткото да се получи гладка паста - трябва да е толкова гъсто, че да не се отделя от лъжицата
3. Ако искате добавете оцветител
4. Покрийте кексчетата с глазурата
5. Украсете по свой вкус
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ