Регистрация

Изпитана рецепта за кекс с боровинки

Изпитана рецепта за кекс с боровинки
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 3591

Изненадайте гостите и семейството с боровинков пай.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч. ч. плюс 2 с. л. брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • ½ ч. л. сода за хляб
  • ¾ ч. л. фина морска сол
  • ½ ч. л. ябълков оцет
  • 5 с. л. прясно мляко (3+2 по отделно)
  • ½ ч. ч. меласа
  • 2 яйца
  • 3 с. л. масло, леко разтопено
  • 1 ½ ч. ч. замразени боровинки (може и сурови)
  • ¼ ч. ч. захар (по желание)
  • 1 с. л. брашно
  • пудра захар
  • бита сметана

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 С и намажете с мазнина дъното на кръгла тавичка с диаметър 22 см.

2. В дълбока купа пресейте брашното, бакпулвера, содата за хляб и солта. В малка купа смесете оцета и 3 с. л. мляко, а в трети съд разбъркайте 2 с. л. мляко с меласата и яйцата.

3. Смесете съдържанието на двете купи с мокрите съставки и ги прибавете към сухите колкото да се смесят. Добавете маслото, след това оваляйте боровинките със захарта (по желание) и малко брашно в отделна купичка и след това ги добавете към тестото.

4. Изсипете тестото в кръглата тавичка и печете 25-30 минути. Проверете с клечка за зъби (трябва да излиза чиста). Ако отгоре е кекса е запечен, а отвътре още суров, покрийте с фолио, за да не прегори. Когато е готов, оставете кекса да се охлади и след това го наръсете с пудра захар и бита сметана (по желание).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта