Кекс на пара в два варианта
Какаови кексчета на пара с течна сърцевина и ванилови кексчета на пара с въздушна текстура.
Бон Апети
Излъчен на 02.08.2017
Два вида кексчета с много мека и въздушна сърцевина, които са точно като онези вкусни десерти, които познавате в изисканите заведения, се учим да правим от тази рецепта на Лора и Стоян. Ако предпочитате само единия вид - било то шоколадови мъфини с разтопен шоколад в средата, наподобяващи суфле или пък ванилови мини сладкиши с пухкава текстура - то си направете само него. Оказва се, че се приготвят доста лесно, а са такъв идеален десерт, че си заслужава да модифицирате тенджерата си така, че да е подходяща за готвене на пара, просто като й добавите решетка.
Основата на двата вида сладкиши е еднаква - яйце, захар, малко мляко, олио. Отделно брашно и бакпулвер. В белите кексчета се добавя ванилова захар, а в тъмните - какао на прах и шоколадов ковертюр за сърцевината. После се готвят в тенджера с вода, над която е поставена решетка за пара. Когато водата заври, съдът се захлупва с капак, а той се увива с кърпа. Кърпата попива водата, за да не се кондензира и падне в сладкишите, а капакът допринася за наистина висока темература на готвене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ