Виетнамско карамелизирано свинско
Карамелизирано прасенце с рибен сос.
Необходими продукти:
- 3 свински пържоли, нарязани на 3 см парчета
- твърдо сварени яйца – 6 бр, но може да варират по избор
- 2 с.л. рибен сос
- 11 с.л. захар
- черен пипер
- вода
Начин на приготвяне:
1. В средно голяма тенджера, сложете захарта и засилете температурата, докато се разтопи. Бъркайте, за да се карамелизира.
2. Добавете парчетата свинско и оставете за 3-5 минути на средна към висока темпетратура, докато свинското стане златисто, но не е изпечено от всички страни.
3. Добавете рибения сос и пипера. Намалете температурата на ниска и бъркайте около 5 минути.
4. Добавете достатъчно вода, за да покрие месото, добавете яйцата и покрийте с капак.
5. Оставете да къкри 35 минути на средна температура, но колкото повече го готвите, толкова по-крехко ще стане месото, а ако ви е прекалено сладко, добавете още рибен сос.
6. Сервирайте топло с ориз и черен пипер.
Най-добре се получава, ако яйцето се разбърка с ориза, може да изглежда гадно, но вкусът е страхотен...
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ