Виетнамска салата със скариди и аспержи
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 3677
Морски дарове с аспержи, праскови и ананас.
Необходими продукти:
- 200 г скариди
- 200 г аспержи
- 2 праскови
- 1/2 ананас
- 2 малки краставици
За дресинга:
- ¼ ч.ч. кокосово мляко
- 1½ с.л. рибен сос
- 1 лимон
- 2 с.л. фино нарязан кориандър
- 4 – 5 листа пресен босилек
- 1 фино нарязана червена чушка
- ½ ч.л. чесън на прах
- ½ ч.л. счукан чесън
- 1 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Кипнете необходимите продукти за дресинга.
2. Оставете да се сгъсти и прибавете захар на вкус.
3. Сложете скаридите в тиганче, сварете аспержите и ги прибавете при скаридите.
4. Гответе до порозовяване на скаридите и оставете сместа да се охлади.
5. Смесете скаридите, аспержите, марулята, прасковите, ананаса и краставицата с дресинга.
6. Разбъркайте хубаво и поднесете.
Най-важните съставки
ананас, аспержи, босилек, захар, кокосово мляко, кориандър, краставица, лимон, праскова, рибен сос, скариди, червени чушки, чесън, чесън на прах
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ