Задушено свинско
Свинско с яйца по филипински.
Необходими продукти:
- 1 кг прясно свинско, нарязано на парчета с дебелина около 1,3 см
- 1/2 ч. ч. соев сос
- 1/2 ч. ч. бял оцет
- 1/4 ч. ч. кафява захар или повече (на вкус)
- 1/4 ч. л. смлян черен пипер
- 1/2 ч. л. черен пипер на зърна
- 1 малка глава лук, нарязана на 4
- 2 скилидки чесън, разполовен
- 1 дафинов лист
- 2-4 сварени яйца
- 1/2 ч. ч. вода
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте всички необходими продукти, освен сварените яйца и водата. Мариновайте свинското 20 мин.
2. Сложете свинското с половин чаша вода в тенджера под налягане и гответе 25 мин. на среден огън.
3. След 25 мин. проверете дали свинското е омекнало. Опитайте на вкус и ако трябва добавете още пипер или захар.
4. Затворете тенджерата под налягане с друг капак и варете още 5 мин. докато се сгъсти сосът и свинското омекне.
5. Отстранете внимателно излишната мазнина.
6. Нарежете яйцата и ги поднесете със свинското.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ