Виетнамска телешка супа
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 3025
Супа с оризови спагети и телешко.
Необходими продукти:
- 450 г плоски оризови спагети
- 250 г соеви кълнове
- 8 глави лук шалот
- 4 с.л. фино нарязан кориандър
- 250 г телешко филе
За бульона:
- 1⅔ л телешки бульон, домашен или на прах (кубче)
- 100 г парче пресен джинджифил
- 2 пръчици канела
- ½ ч.л. семена кориандър
- 3 парчета звезден анасон
- 1 ч.л. ситна захар
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
- 4 ч.л. рибен сос
Начин на приготвяне:
1. Кипнете бульона и прибавете джинджифила, канелата, кориандъра и анасона.
2. След 15 мин. прибавете захарта, солта, пипера и рибения сос.
3. Сварете спагетите във вода до степен ал денте.
4. Прибавете соевите кълнове, лука шалот и кориандъра.
5. Варете до готовност и поднесете топло.
Най-важните съставки
анасон, джинджифил, захар, кориандър, оризови спагети, пръчица канела, рибен сос, соеви кълнове, сол, телешки бульон, телешко филе, черен пипер, шалот
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30-40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ