Доматено-зеленчукова супа с топчета
Супа с телешко, доматен сок и подправки.
Необходими продукти:
- 500 г смляно говеждо месо без тлъстини
- 1 яйце
- 1 ч. л. сол
- 1/4 ч. л. пипер
- 8 стръка зелен лук
- 1 литър телешки бульон
- 3/4 чаша тънко нарязана целина
- 3/4 чаша тънко нарязани моркови
- 1/2 малка глава зеле, настъргана
- 2 домата, обелени, нарязани на осем
- 1 консерва доматен сок
- 1/2 чаша ориз
- 1 дафинов лист
- 1 ч. л. сушен босилек, листа
- 2 с. л. соев сос
- 2 с. л. ситно нарязан магданоз, за гарниране
Начин на приготвяне:
1. Смесете телешката кайма с яйцето, солта и черния пипер.
2. Нарежете зеления лук на парченца от по 1 см. и оставете настрани.
3. Междувременно кипнете бульона.
4. Оформете от каймата топчета.
5. Пуснете ги в бульона заедно със зеления лук, целината, морковите, зелето, доматите, доматения сок, ориза, дафиновия лист и босилека. Покрийте с капак
6. Оставете супата да къкри 30 минути като разбърквате от време на време.
7. Отстранете дафиновия лист.
8. Прибавете соевия сос и разбъркайте.
9. Разсипете в купички и гарнирайте с нарязания магданоз.
Бележка: Можете да сервирате супата като прибавите по лъжица заквасена сметана във всяка купичка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ