Телешка каша с яйце
Лесно | Порции 3
| Видяна: 2345
Телешка каша с яйце и ориз.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. ориз (сварен или суров)
- 500 г телешка кайма
- 1 яйце
- зелен лук и/или магданоз
Начин на приготвяне:
1. Направете каша от ориза.
2. Смесете телешката кайма с вода, за да стане гладка.
3. Добавете в кипящата каша с ориза.
4. Варете на слаб огън до готовност на телешкото и още 5-10 мин. след това.
5. Прибавете разбитото яйце и свалете от огъня.
6. Оставете да престои малко - по този начин яйцето ще се досготви.
7. Поръсете със сол и пипер на вкус.
8. Поднесете с нарязан зелен лук или магданоз.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ