Великденски кокосови целувки
Кокосови сладки тип кокоски с бити белтъци и украса от шоколад и бонбони.
Белтъчни целувки с кокос, които могат да се оформят като сладки гнезда, за да бъдат подобаващ десерт без брашно за Великден, се готвят в канала Sugar Crystal Kitchen. Не е задължително да ги правите с повод, защото са страхотни и за следобедна закуска, ако имате половин час свободно време за готвене.
Белтъкът на ядно яйце се изсипва в купа, разбива се малко и след това по желание се добавя кремотартар, който да запази по-лесно пенливата му текстура. Разбира се, не е задължително да слагате добавката. Но в противен случай ще трябва да побъркате повечко докато се получи идеален меренг. В него се добавя захар (2-3 с.л.) и ванилия, а след това и кокосовите стърготини - около 50 грама. Разбърква се финално на ръка.
Върху хартия за печене с две лъжици се оформят сладки от сместа. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути. Не бива да потъмняват отгоре. После се охлаждат върху решетка и могат да се хапват или да се украсят с шоколад и бонбонки като гнезда.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ