Кокосови топчета
Рецепта за домашни бонбони Рафаело.
Необходими продукти:
- 100 г пудра захар
- 1/2 ч.ч. кокосово мляко
- 2 с.л. царевично олио
- 1 ч.л. бакпулвер
- 2 с.л. брашно
- 200 г кокосови стърготини
- около 15 печени лешника
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 140 С и покрийте дъното на тава за сладки с хартия за печене.
2. В голяма купа смесете захарта с олиото и прясното мляко.
3. Прибавете брашното и разбъркайте докато всичо се смеси добре. Прибавете кокосовите стърготини и накрая бакпулвера. Разбъркайте отново с дървена лъжица.
4. Оформете малки топчета от тестото, сплескайте ги, сложете в центъра по 1 лешник и затворете, така че да се получи топче.
5. Наредете топчетата в тавичката и ги изпечете за 20-25 минути.
6. Охладете ги върху решетка – топчетата трябва да изстинат напълно, иначе са прекалено меки и лесно се разпадат.
7. Сложете готовите топчета в малки хартиени кошнички и ги сервирайте с кафе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ