Бял борш без цвекло с наденица
Средно | Порции 6
| Видяна: 1878
Борш с колбас и праз лук.
Бон Апети
Излъчен на 10.01.2017
Правим борш по полски, който доста се различава от руския вариант на рецептата за зеленчукова супа. Тук зеленчуците са много по-малко, липсва и цвекло. Залагаме на праз лук, кромид, картофи и много подправки. Отделно приготвяме сос с масло и брашно за сгъстяване на чорбата. Тя оврява в красив мръснобял цвят, затова към нея добавяме и заквасена сметана вместо застройка. Поднасяме я с кръгчета наденички или друг вид жарен на тиган колбас, както и кръгчета сварени яйца.
Най-важните съставки
брашно, дафинов лист, заквасена сметана, картофи, квасена сметана, лук, масло, наденица, праз лук, сметана, сол, сол и пипер, хрян, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ