Бързо пилешко с гъби и сметана
Печени пилешки филенца със сметанов сос, майонеза и гъби.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко филе (гърди или пържола от бут)
- 200 г гъби
- 150 мл сметана
- 150 г майонеза
- 1 глава лук
- 150 г кашкавал
- сол и черен пипер на вкус
- 1 с.л. зехтин
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Пилешките пържоли, филета или хапки натрийте със зехтин и овкусете със сол и пипер.
2. Сложете да се запекат на тиган. На страна ще им трябват само по няколко минути. Внимавайте да не ги препечете.
3. Рендосайте лука и кашкавала, гъбите нарежете много на ситно и ги смесете със сметаната и майонезата.
4. Щом филетата се запекат и от втората страна, залейте със сметановата смес. Добавете още подправки на вкус и гответе докато кашкавалът се разпадне на влакна.
5. Сервирайте с наситнен магданоз и любимата гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ