Бързи зеленчуци с чили
Почти сварени желенчуци в бульон.
Необходими продукти:
- 4 шепи листни зелени азиатски зеленчуци по избор
- олио
- сол или пилешки/зеленчуков бульон на прах
- готов чили сос (по желание) (може да приготвите домашен от счукани червени чилита, чесън, джинджифил, сол и лимонов сок)
Начин на приготвяне:
1. Напълнете малка тенджера наполовина с вода и оставете да заври.
2. Почистете зеленчуците от твърдите краища и ги измите хубаво с вода. Нарежете ги на желаната големина.
3. Добавете 1 с.л. сол (или бульон на прах) в кипящата вода, разбъркайте и сложете зеленчуците, като пуснете първо стеблата, а след това листата им. Овкусете с още 1 с.л. сол или бульон и след това прибавете около 1 с.л. зеленчуково олио. Варете до омекване, като разбъркате 1-2 пъти, за да се разтвори по-добре солта и да не залепне за листата - около 30-45 сек.
4. Извадете зеленчуците от водата и ги сложете в гевгир да се отцедят много добре - ако трябва, притиснете леко, за да излезе колкото се може повече вода. Прехвърлете ги в купа. Поръсете ги с чили сос, ако ще използвате и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ