Вторнишка пърженица
Вегетариански миш-маш с тофу.
Необходими продукти:
- връзка аспержи
- 2 сладки чушки, нарязани на жулиени
- връзка зелен лук, бялата и зелената му част нарязани по диагонал
- глава червен лук
- 2 връзки пресен спанак
- много твърдо тофу
- соев сос
- оризов винен оцет
- 1 с.л. сос от стриди
- 4 скилидки счукан чесън
- 3 с.л. джинджифил, настърган или ситно накълцан
- зехтин
- малко лайм
Начин на приготвяне:
1. Загрейте малко олио в уок, колкото да покрие стените, след това сложете джинджифила и чесъна и гответе докато пуснат аромата си около 2 мин. След това добавете зеленчуците, за които ще е необходимо най-много време да омекнат, като лука. Когато по-твърдите продукти започнат да покафеняват и да омекват, започнете да правите соса, като добавите соса от стриди и около 2 с.л. соев сос и малко оцет.
2. Прибавете останалите зеленчуци с изключение на спанака и гответе до готовност, но и да са хрупкави - около 6 мин. Сега разбъркайте и сложете тофуто и спанака. Опитайте соса и овкусете с каквото му липсва - соев сос, пипер, може би малко сусамово олио или сок от лайм. Възможностите са наистина много.
3. Поднесете върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ