Каша от булгур с масло
Варен булгур с ядки, сушени плодове и масло.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. от 300 мл булгур
- 1/2 ч.л. сол
- 600 мл вода
- 40 г масло
- сушени плодове и ядки по желание
Начин на приготвяне:
1. Булгура пресипете в тенджера, залейте с голямо количество вода и измийте хубаво с ръка. Излейте водата, сипете нова и отново измийте и изхвърлете водата.
2. Залейте с 600 мл вода, добавете солта, кипнете, отпенете, намалете огъня на слаб и оставете да се готви под капак 20-22 минути.
3. Добавете бучката масло, разбъркайте докато се разтопи и сложете капака на махнатата от котлона тенджера. Оставете да се задуши за още 10 минути.
4. Прибавете по желание ядки или сушени плодове. Можете да сервирате кашата чиста с още малко масло, а някои дори си я хапват с натрошено сирене или рендосан кашкавал отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ