Броколи със сос от пушено сирене
Броколи на пара с бешамел с кашкавал и пушено сирене.
Необходими продукти:
- 1 глава броколи
- 100 г пушено сирене
- 100 г кашкавал
- 300 мл течна животинска сметана
- 1 с.л. брашно
- 30 г масло
- индийско орехче
- сол и черен пипер на вкус
- червен пипер по желание (може и леко пикантен, ако харесвате люта храна)
Начин на приготвяне:
1. Броколите разкъсайте на съцветия и измийте. Сгответе на пара, като държите не повече от 15 минути след кипването на водата. Можете да ги извадите и по-хрупкави още на 10-тата минута.
2. Рендосайте кашкавала, а пушеното сирене нарежете на малки кубчета.
3. Загрейте маслото в касерола на умерен огън. Добавете в него брашното и леко го запържете докато едва забележино потъмнее. Наливайте постепенно сметаната и разбърквайте, за да не останат бучки. Щом сосът е готов, добавете пушеното сирене и кашкавал и разбърквайте докато се разтворят.
4. Махнете от котлона и добавете сол, пипер и индийско орехче. Разпределете броколите в порции и залейте със соса. По желание можете да рендосате още кашкавал или пармезан отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ