Топла салата от броколи с масло и чесън
Сотирани броколи с чесън в масло.
Необходими продукти:
- 2 глави броколи - около 600 г общо
- 6 скилидки чесън
- 2 с.л. олио
- 80 г масло
- 1 равна ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Отделете цветовете на броколите, разполовете ги по дължина и измийте много добре. Отцедете в гевгир.
2. Сипете олиото в голям тиган (28 см. диаметър) и пуснете на умерен огън. Отгоре пуснете 50 г от бучката масло и бъркайте докато се разтопи.
3. Чесъна нарежете на много ситни кубчета и изсипете в разтопеното масло.
4. Бъркайте 2 минути и добавете цветчетата броколи. Бъркайте и гответе 6 минути.
5. Посолете и бъркайте още 5-6 минути.
6. Махнете от огъня и пуснете още 30 г масло. Размешвайте докато се разтопи и прехвърлете в чиния или индивидуални порции.
7. Сервирайте топло като салата, гарнитура или диетично основно.
Източник: YouTube/The Cooking Foodie
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ