Регистрация

Браунис с еспресо и шоколад

Браунис с еспресо и шоколад
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 4905

Шоколадови сладки с деликатен дъх на кафе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 и ¼ чаши обикновено брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. черно неподсладено какао на прах
  • 300 г черен шоколад, начупен
  • 1 чаша неподсолено масло
  • 1 ч.л. инстантно еспресо кафе на прах
  • 1 и половина чаши гранулирана захар
  • половин чаша светла кафява захар
  • 5 големи яйца, на стайна температура
  • 2 ч.л. чист ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 220 грауса. Намаслете дъното и страните на тавата или на йенската тава, ако ползвате такава.

2. В средно голям купа, разбъркайте брашното, солта и какаото заедно.

3. Сложете шоколада,маслото и инстантното кафе еспресо в голяма купа и ги поставете над дълбок тиган с вряща вода, като бъркате от време на време, докато шоколада и маслото са напълно разтопени и гладки. Изключете котлона, но оставете купата над водата и добавете захарта. Разбивайте, докато всичко стане хомогенно, след това свалете купата от тигана. Оставете сместа да стане със стайна температура.

4. Добавете 3 яйца към шоколадовата смес и бъркайте, докато стане хомогенно. Добавете останалите яйца и отново разбийте. Добавете ванилията и бъркайте енергично, докато се смеси добре. Не прекалявайте с разбиването на маслото, защото браунитата ще станат много меки.

5. Сложете постепенно брашняната смес в шоколадовата. С помощта на шпатула (не със тел за разбиване), сипете постепенно брашняната смес в шоколадовата, докато се забелязва вече съвсем малко от брашното.

6. Изсипете тестото в подготвената тава и загладете повърхността. Печете в средата на фурната за 30 минути, като завъртите веднъж тавата на половината време. Готови са, когато клечка за зъби забита по средата на браунината, излезе чиста, само с няколко влажни полепнали трохички. Оставете браунитата да изстинат напълно, преди да ги нарежете на квадрати и да сервирате.

7. Ако ги увиете здраво във прозрачно фолио, браунината ще издържат на стайна температура до 3 дни.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. боб
  2. кайма
  3. A>
  4. агнешки
  5. бон
  6. !
  7. 230
  8. кум
  9. 58
  10. гювеч

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта