Бананово брауни с ягоди и оризово брашно
Какаов кекс с оризово брашно, масло и плодове.
Необходими продукти:
- 100 г кафява захар
- 2 яйца
- 1-2 банана (зависи от големината)
- 160 г масло
- 3 с.л. какао на прах
- 1 ч.л. бакпулвер
- 80 г оризово брашно (може и обикновено фино пшенично брашно)
- 80 г тъмен шоколад или шоколадов кувертюр
- пресни плодове за декорация - ягоди и по желание банани (бананите потъмняват и е добре да се обелят и нарежат непосредствено преди поднасяне)
Начин на приготвяне:
1. Извадете маслото да се размекне на стайна температура.
2. Бананите нарежете на парченца или намачкайте с вилица.
3. Чукнете яйцата в купа, изсипете захарта и с миксер разбийте на крем.
4. Добавете 125 г от маслото, какаото, бакпувера и брашното и разбийте отново. След това вкарайте и бананите и разбийте финално.
5. Прехвърлете сместа в тава, застлана с хартия за печене с размери около 20х18.
6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-30 минути. Проверете с клечка за зъби дали е готово.
7. След охлаждане нарежете кекса на парчета и прехвърлете в индивидуални чинии.
8. Разтопете шоколада с маслото и залейте всяко парче с получения сос.
9. Украсете с пресни плодове или друга декорация по желание и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ