Кекс в бяло и черно с какао и извара
Шоколадово брауни с райета от извара и ванилия.
Необходими продукти:
За тестената основа:
- 4 яйца
- 150 г захар
- 100 мл олио
- 160 г брашно
- 40 г неподсладено какао на прах
- 2 ч.л. бакпулвер
За белия крем:
- 300 г извара + 4 с.л. захар
- ванилия
- 1 яйце
- 2 с.л. царевично брашно или царевично нишесте
Начин на приготвяне:
1. Чукнете яйцата за блата в купа, сипете захарта и бъркайте докато се получи хомогенен крем. Можете да работите с миксер.
2. Налейте олиото, разбийте до абсорбирането му и пресейте отгоре брашното, какаото и бакпулвера. Разбъркайте до хомогенност.
3. Прехвърлете в намазнена и набрашнена тава 20х30 или пък я застелете с хартия за печене по дъното и стените.
4. Разбийте изварата за крема със захарта, ванилия и 1 яйце, добавете царевичното брашно или нишесте и разбъркайте добре.
5. Прехвърлете този крем в пош или плик и отрежете върха така, че да се получи дебел шприц (около 2 см.).
6. Направете няколко напречни и надлъжни дебели линии върху тестото докато се изчерпа количеството извара. Стремете се да са на сравнително еднакво отстояние. 5 линии през ширината и 3 през дължината са достатъчни, ако съумеете да ги направите достатъчно дебели.
7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Проверете с клечка за зъби тъмната част и ако е готова, извадете.
8. Оставете да почине 5-6 минути и си резнете парчета през средата на белите линии.
Източник: YouTube/Olga Lungu Plus
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ