Бразилска супа от черен боб
Бобена супа с моркови, целина портокали и плодов сок.
Необходими продукти:
- 2 ч. ч. черен боб
- 3½ ч. ч. вода или бульон
- 2 ч. л. сол
- 1 ч. ч. нарязан лук
- 1 ч. ч. нарязан морков
- 1 ч. ч. нарязана целина
- 6 скилидки чесън, нарязан
- 3 с. л. кимион
- 3 с. л. натрошени семена кориандър (или на прах)
- 2 обелени, нарязани на парченца портокали
- ½ ч. ч. портокалов сок
- 1 с. л. шери
- сокът на 1 лимон
- 1 с. л. черен пипер
- 1 с. л. червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Измийте боба и го накиснете, покрийте за 4 часа.
2. Отцедете и прибавете вода или бульон.
3. Прибавете сол.
4. Оставете да заври и след това намалете котлона. Оставете да къкри покрито за 1½ часа.
5. Сотирайте зеленчуците и чесъна.
6. Прибавете кимиона и кориандъра.
7. Варете до омекване на зеленчуците, като прибавяте вода, ако е необходимо.
8. Прибавете зеленчуците към врящия боб.
9. Около 10 мин. преди да бобът да е напълно готов, прибавете резените портокал, портокаловия и лимоновия сок, шерито, черния и червения пипер.
10. Разбъркайте, сложете капака и варете още 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ