Регистрация

Автентичен мексикански боб

Автентичен мексикански боб
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3959

Традиционен боб по мексикански.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г сушен шарен боб
  • вода
  • сол
  • 2 сушени червени чилита, по желание

Начин на приготвяне:

1. Поръсете боба със сол и пипер, след като сте го почистили. Изплакнете го със студена вода и го сложете в тенджера за супа.

2. Добавете вода, колкото да го покрие на около 8-10 см. Сложете капака на тенджерата и изчакайте да заври на силен огън.

3. Не добавяйте сол отначало, за да не остане твърд бобът и да може да поеме от течността, в която се вари.

4. Когато водата кипне, намалете огъня на слаб, разбъркайте боба и върнете капака. Оставете да къкри 2-3 часа. (Ако предпочетете да го сварите в тенджера под налягане, ще е готов след 20 мин.) На този етап може да сложите червени чилита, ако желаете.

5. Когато бобът се свари, водата трябва да е намаляла - да има достатъчно, но не и да е прекалено много, като за супа. Сега вече може да добавите сол на вкус.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта