Автентичен мексикански боб
Традиционен боб по мексикански.
Необходими продукти:
- 400 г сушен шарен боб
- вода
- сол
- 2 сушени червени чилита, по желание
Начин на приготвяне:
1. Поръсете боба със сол и пипер, след като сте го почистили. Изплакнете го със студена вода и го сложете в тенджера за супа.
2. Добавете вода, колкото да го покрие на около 8-10 см. Сложете капака на тенджерата и изчакайте да заври на силен огън.
3. Не добавяйте сол отначало, за да не остане твърд бобът и да може да поеме от течността, в която се вари.
4. Когато водата кипне, намалете огъня на слаб, разбъркайте боба и върнете капака. Оставете да къкри 2-3 часа. (Ако предпочетете да го сварите в тенджера под налягане, ще е готов след 20 мин.) На този етап може да сложите червени чилита, ако желаете.
5. Когато бобът се свари, водата трябва да е намаляла - да има достатъчно, но не и да е прекалено много, като за супа. Сега вече може да добавите сол на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ