Бобена чорба с наденица
Бял боб с моркови и месо на супа.
Необходими продукти:
- 450 г бял боб
- 2 глави лук, нарязани
- 3 скилидки чесън, счукан
- 3 дафинови листа
- 2 с.л. магданоз, нарязан
- 2 с.л. доматено пюре
- 450 г моркови, обелени и нарязани на филийки
- 5 - 6 цели зърна черен пипер
- 450 г наденица, нарязана на дебели филийки
- 1/2 с.л. сол
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
1. Сложете боба в голяма тенджерка и го изплакнете много добре със студена вода.
2. Покрийте го с вода на около 4 - 5 см.
3. Оставете да заври и намалете котлона. Варете на слаб огън за около 1/2 часа.
4. Свалете от котлона и налейте още студена вода, така че да покрие боба на 7 см.
5. Оставете боба да потъне и изчакайте 1 - 2 мин. и отцедете водата.
6. Напълнете тенджерата с нова вода и оставете да заври. Намалете котлона и варете на слаб огън.
7. Прибавете лука, чесъна, дафиновите листа, магданоза, доматеното пюре, моркова и черния пипер. Варете на слаб огън за 1 1/2 - 2 часа до омекване на фасула.
8. След 45 мин. варене, добавете наденицата.
9. 15 мин. преди сервиране посолете и пригответе застройката.
10. Сгорещете олио докато запуши леко и прибавете като разбърквате червения пипер, след това брашното. Смесете на гладка паста.
11. Прибавете я в супата, като разбърквате.
12. Варете на слаб огън за 5 мин. или до сгъстяване на бульона.
13. Поднесете с хляб и червено вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ