Регистрация

Бобена чорба с наденица

Бобена чорба с наденица
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4784

Бял боб с моркови и месо на супа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г бял боб
  • 2 глави лук, нарязани
  • 3 скилидки чесън, счукан
  • 3 дафинови листа
  • 2 с.л. магданоз, нарязан
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 450 г моркови, обелени и нарязани на филийки
  • 5 - 6 цели зърна черен пипер
  • 450 г наденица, нарязана на дебели филийки
  • 1/2 с.л. сол
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

1. Сложете боба в голяма тенджерка и го изплакнете много добре със студена вода.

2. Покрийте го с вода на около 4 - 5 см.

3. Оставете да заври и намалете котлона. Варете на слаб огън за около 1/2 часа.

4. Свалете от котлона и налейте още студена вода, така че да покрие боба на 7 см.

5. Оставете боба да потъне и изчакайте 1 - 2 мин. и отцедете водата.

6. Напълнете тенджерата с нова вода и оставете да заври. Намалете котлона и варете на слаб огън.

7. Прибавете лука, чесъна, дафиновите листа, магданоза, доматеното пюре, моркова и черния пипер. Варете на слаб огън за 1 1/2 - 2 часа до омекване на фасула.

8. След 45 мин. варене, добавете наденицата.

9. 15 мин. преди сервиране посолете и пригответе застройката.

10.  Сгорещете олио докато запуши леко и прибавете като разбърквате червения пипер, след това брашното. Смесете на гладка паста.

11.  Прибавете я в супата, като разбърквате.

12.  Варете на слаб огън за 5 мин. или до сгъстяване на бульона.

13.  Поднесете с хляб и червено вино.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта