Разядка с пилешко в майонезен сос
Варено пилешко или останало месо от печено пиле с червен лук и магданоз в майонезен сос с горчица и чесън.
Необходими продукти:
- 400 г пилешки гърди - сурови или останали от печено пиле
- 1 малка глава червен лук
- 40 г магданоз - приблизително; използвайте само листа
- 70 г бяло сирене
За дресинга:
- 2 с.л. майонеза
- 1 с.л. мека горчица
- 1 с.л. лимонов сок
- 3 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Ако използвате сурови пилешки гърди, ги сложете в тенджера, залейте с вода и киипнете на силен огън. Отпенете и сложете капак. Намалете огъня на умерен и варете 15-20 минути.
2. През това време наситнете червения лук и магданозените листа и ги прехвърлете в купа.
3. Направете си дресинга като смесите майонезата с горчицата и пресирате чесъна отгоре. Сипете лимоновия сок и сол и пипер на вкус. Разбъркайте.
4. Натрошете сиренето на ситно в купата при лука и магданоза. Гърдите извадете от водата на варенето и охладете.
5. Нарежете пилешкото на кубчета и изсипете в купата. Залейте с дресинга и разбъркайте.
6. Опитайте на соленост и ако всичко е наред, приберете в хладилник или сервирайте. Уникално е за мезе и разядка, а с някой пресен зеленчук встрани дамите могат да го нарекат основно. Силният пол пък може да си поденсе тази салата намазана на филийка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ