Бистра супа с пилешко и риба
Рибена уха или вариант на рибена супа с пилешко в стил сърф енд търф.
Необходими продукти:
- 2 цели пилешки бутчета (горна и долна част)
- 3 л вода
- 1 кг бяла риба филе
- 2 глави лук
- 1 голям морков
- 300-350 г картофи
- 1 зелена и 1 червена сладка чушка
- 2 дафинови листа
- 10 зърна черен пипер
- 1 с.л. сол
- 2 скилидки чесън
- листата на 5 стръка магданоз и 5 стръка копър
Начин на приготвяне:
1. Измийте пилешките бутчета, сложете ги в тенджера, залейте с водата и кипнете на умерен огън. Отпенете добре, намалете огъня на слаб към умерен, сложете капак и оставете да се варят 1 час.
2. Извадете бутчетата и добавете рибата, нарязана на едро. Сложете капака и оставете да се вари 10 минути на слаба температура.
3. През това време нарежете на половини обеления лук, моркова - на тънки полумесеци, а картофите обелете и нарежете на хапки.
4. Извадете рибата, отпенете, ако са се събрали нечистотии и добавете на нейно място картофите, лука и моркова. Варете 20 минути под капак.
5. През това време почистете пилешкото от костите и разделете на хапчици. Същото направете и с рибата. Чушките нарежете на тънки полумесеци.
6. Прибавете чушките, сол и пипер и дафинови листа. Оставете под капак за две минути, след това вкарайте и двата вида месо, намачкания чесън и наситнените листа копър и магданоз. Разбъркайте и оставете под капак за 2 минути.
7. Махнете от огъня без да открехвате похлупака и дръжте още 15 минути да се задушава. После можете да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ