Зимна рибена супа с пилешки бульон
Супа с морски дарове и сметана.
Сгряваща супа с морски дарове в пилешки бульон и сметана готви Ути Бъчваров, като се спира на евтини, но вкусни и ефектни продукти, за да създаде една северна чорба, позната под името супа чаудър. Добавката от картофи сгъстява бульона, а пекнатите в масло с копър и подправки морски дарове превръщат ястието в луксозно блюдо.
Първо се сваряват пилешки кокали, по желание с обелки и останки от зеленчуци, за да се получи хубав бульон. В него се пускат картофи и рибено рагу и след като поврат хубаво, месото от рибата се обезкостява, а картофите се пюрират в бульона с добавка от сметана. Отделно на тиган в масло се запържват замразени морски дарове микс - миди и скариди. Ако в плика има и други - не се притеснявайте да ги добавите. Поръсват се с копър и се добавят в супата. Малко сол и пипер и ястието е готово. Идеално, за да стопли в обедната почивка или на приятната зимна семейна вечеря.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ